Tenderska komisija: O Buljarici će nakon odmora

Iz Tenderske komisije, čiji je predsjednik savjetnik premijera i bivši ministar finansija Radoje Žugić, prije deset dana saopšteno da će finansijski dio ponude biti razmatran 27. jula, zakazana sjednica odložena
69 pregleda 0 komentar(a)
Otvaranje ponuda Buljarica, Foto: Gov.me
Otvaranje ponuda Buljarica, Foto: Gov.me
Ažurirano: 28.07.2016. 17:56h

Sjednica Tenderske komisije za valorizaciju Buljarice, na kojoj je juče trebalo da se razmatra finansijski dio ponude jedinog ponuđača, odložena je do kraja odmora Vlade, odnosno do septembra, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Katarska kompanija CDC International Corporation (CDCIC ) jedina je dostavila ponudu za valorizaciju Buljarice.

Iz Tenderske komisije, čiji je predsjednik savjetnik premijera i bivši ministar finansija Radoje Žugić, prije deset dana saopšteno da će finansijski dio ponude biti razmatran 27. jula, zakazana sjednica odložena.

Javni poziv za valorizaciju Buljarice objavljen je 12. maja, a izmjene poziva 14. maja. Ponuđeno je na prodaju 4,89 miliona kvadrata zemljišta po početnoj cijeni od 108 miliona eura ili prosječno 22 eura po kvadratu. Dio oglasa je i zakup 533 hiljade kvadrata zemljišta u zoni morskog dobra, kao i 585 hiljada kvadrata akvatorijuma. Zakup kvadrata zemljišta u zoni morskog dobra iznosi 2,06 eura godišnje, a za akvatorijum 1,77 eura po kvadratu.

Nije navedeno kako će izabrani kupac platiti kupljeno zemljište, odmah, ili u ratama. Vlasnici privatnog zemljišta u Buljarici ranije su tvrdili da ih je kao predstavnik katarskog investitora kontaktirala Ana Đukanović, premijerova sestra. Prostorni plan za šire područje Buljarice radio je Zavod za urbanizam i projektovanje čiji je vlasnik premijerov brat Aco Đukanović. Predviđena je izgradnja više hotela i velikog broja apartmana i vila, marine i drugih sadržaja.

Bonus video: