U blokadi Komisija za privatizaciju: DPS-u neophodna još dva poslanika za rad

Predsjednik komisije Janko Vučinić je iz DF-a, koji bojkotuje rad
169 pregleda 6 komentar(a)
Željko Aprcović, Zoran Jelić, Branko Čavor, Foto: Savo Prelević
Željko Aprcović, Zoran Jelić, Branko Čavor, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2016. 10:47h

Poslanici vladajućeg DPS-a Branko Čavor, Zoran Jelić i Željko Aprcović juče tokom dana nije uspjeli da obezbijede kvorum kako bi skupštinska Komisija za praćenje i kontrolu postupka privatizacije usvojila izvještaj o radu i plan rada za ovu godinu. Prvo je zasjedanje bilo zakazano juče za deset sati, pa za 12.50, da bi na kraju bilo odgođeno za danas u deset sati.

Čavor, Jelić i Aprcović prethodno su od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića tražili da se zakaže sjednica ovog skupštinskog tijela, s obzirom na to da nije održana od druge polovine jula prošle godine zbog bojkota rada parlamenta poslanika Demokratskog fronta.

Predsjedavajući ove komisije je poslanik DF-a Janko Vučinić.

Pored tri navedena poslanika DPS-a juče nešto poslije deset sati pojavio se poslanik Pozitivne Crne Gore Goran Tuponja, koji je brzo napustio skupštinski salon.

Da bi Komisija nastavila rad neophodno je da se u skupštinskoj sali danas pojavi pet od ukupno osam članova odbora. Osim tri predstavnika DPS-a, Vučinića i Tuponje članovi su Veljko Vasiljević iz DF-a, nezavisni poslanik Obrad Gojković i Džavid Šabović iz SDP-a.

Bonus video: