Brajović: Od 2013. nemam dugovanja prema Atlas banci

"Odbijam da budem uvučen u navodne spektakularne finansijske malverzacije, kao i da branim i tumačim uredno izmirivanje svojih obaveza“, rekao je Brajović
5913 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2019. 18:00h

Prvi čovjek Skupštine Ivan Brajović tvrdi da ništa ne duguje Atlas banci. Ne sporeći da je dugove imao, izmirio ih je, kaže, prodajom zemljišta.

"Još od 2013. godine prema Atlas banci nemam nikakvih dugovanja. Na novinarsko interesovanje sam već 24. januara odgovorio da sam dugovanje na kartici izmirio prodajom dijela naslijeđene zemlje. O tome postoji dokumentacija kod svih nadležnih organa, kojima sam ovu transakciju blagovremeno prijavio. Zemlju sam prodao zainteresovanom pravnom licu o čemu je sačinjen notarski akt", saopštio je Brajović.

Knežević je od Brajovića, između ostalog, tražio da objasni kako je njegova zemlja u Bjelopavlićima završila u rukama jednog od uhapšenih vozača Atlas grupe, koji je, kako kaže, lažno optužen da je učestvovao u pranju novca za Demokratski front.

Predsjednik Skupštine na to je ovako odgovorio.

"Odbijam da budem uvučen u navodne spektakularne finansijske malverzacije, kao i da branim i tumačim uredno izmirivanje svojih obaveza".

Uputio je TV Vijesti da od Aerodroma traže odgovor na pitanje da li je tačno da su depoziti tog preduzeća bili u Atlas banci, te da je zbog toga, kako navodi Knežević, ušao u sukob sa partijskim kolegom i direktorom Aerodroma Danilom Orlandićem.

Direktor ovog preduzeća saopštio je za TV Vijesti u pisanoj izjavi da Aerodromi nemaju oročena sredstva kod Atlas banke, ali od ljeta prošle godine

"Ugovor o oročenju depozita koji je bio zaključen sa Atlas bankom je istekao 11.08.2018. godine i nije produžavan. Odluku o oročavanju sredstava kod neke od banaka donosi privredno društvo Aerodromi Crne Gore AD u skladu sa zakonskim propisima i svojom poslovnom politikom. Vlada je kao osnivač upoznata gdje su alocirana sredstva kojima Aerodromi Crne Gore raspolažu", navodi Orlandić.

Televizija Vijesti nije dobila odgovor na pitanje gdje su i koliki su depoziti Aerodroma u ovom trenutku.

Bonus video: