Intenzivirati saradnju Herceg Novog sa slovenačkim opštinama

Ambasador Močnik istakao je želju da slovenački gradovi održe dobru saradnju sa Herceg Novim, kroz osnaživanje veza u kulturi, obrazovanju, privredi
56 pregleda 0 komentar(a)
Mitja Močnik, Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Mitja Močnik, Dragan Janković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.11.2015. 15:14h

O mogućnostima nastavka saradnje hercegnovske sa lokalnim upravama u Sloveniji danas su u Herceg Novom razgovarali potpredsjednik Opštine Dragan Janković i ambasador Slovenije u Crnoj Gori Mitja Močnik.

Ambasador Močnik istakao je želju da slovenački gradovi održe dobru saradnju sa Herceg Novim, kroz osnaživanje veza u kulturi, obrazovanju, privredi.

Njegova posjeta uslijedila je nakon predloga iz Direktorata za bilateralne poslove pri Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore da se intenziviraju aktivnosti opština Herceg-Novi, Kranj i Novo Mesto.

Močnik je u Herceg Novom boravio povodom obuke službenika Centra bezbjednosti Herceg Novi o NATO integracijama Crne Gore, pa su u posjeti Opštini s njim bili i pukovnik Mehmedin Tahirović iz Uprave za kadrove Crne Gore, Goran Bošković iz Službe za strance Uprave policije, predsjednik crnogorske sekcije Međunarodne policijske asocijacije Vojislav Dragović i načelnik Centra bezbjednosti Herceg Novi Petar Ognjenović.

Bonus video: