Milić: Da se slušao SNP, radnici ne bi imali potrebu da izlaze na ulice

Kako je saopšteno iz SNP, radnici su se zahvalili Miliću na inicijativi da Skupština Crne Gore usvoji Zaključke na osnovu kojih se Vlada Crne Gore obavezuje da isplati radnicima njihova potraživanja
17 komentar(a)
Radnici KAP, Srđan Milić, Foto: SNP
Radnici KAP, Srđan Milić, Foto: SNP
Ažurirano: 20.04.2015. 11:29h

Da se slušao SNP, radnici ne bi imali potrebu da izlaze na ulice da traže svoja nesporna prava, kazao je predsjednik Socijalističke naordne partije (SNP) Srđan Milić.

"SNP će insistirati da se za vrijeme ove Vlade realizuju Zaključci Skupštine. Najkasniji trenutak isplate potraživanja radnika je nakon vanrednih parlamentarnih izbora, jer će SNP biti nova vlast. Ponosan sam na usvajanje Zaključaka, što smo postigli uz podršku drugih poslanika, a kojima se pruža nedvosmislena podrška pravima radnika na isplatu potraživanja. Međutim, naš posao još uvijek nije završen i ne može biti sve dok se ne izvrši uplata sredstava. Ne zaboravimo, svi zajedno, radnike koji već pet godina na Fondu rada ne mogu ostvariti potraživanja koja ih sleduju. I zato pozivam sve radnike u Crnoj Gori na solidarnost sa onima koji čekaju da dobiju 1.926 eura. Ovim putem SNP obavještava javnost da predlaže Zakon o Fondu rada kako bi se na legitiman način izvršila ova nesporna obaveza do kraja drugog kvartala 2015. godine", rekao je Milić ispred Skupštine Crne Gore gdje su se okupili radnici Kombinata aluminijuma (KAP).

Kako je saopšteno iz SNP, radnici su se zahvalili Miliću na inicijativi da Skupština Crne Gore usvoji Zaključke na osnovu kojih se Vlada Crne Gore obavezuje da isplati radnicima njihova potraživanja.

"Ogorčeni na izjave ministra Kavarića, radnici su istakli da ne traže ništa mimo prava koja im po zakonu pripadaju, te da će, ukoliko se Vlada ogluši o ove zaključke nastaviti da se bore uvažavajući Skupštinu Crne Gore i njene poslanike", piše u saopštenju SNP.

Milić je kazao i da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja utvrdilo da su nesporna potraživanja radnika, ali da Ministarstvo nije nadležno za njihovu naplatu.

Po njegovim riječima Kavarić, smatra da je poslodavac dužan da plati ta sredstva, a da kao jedini poslodavac ovim radnicima država mora preuzeti odgovornost za svoje radnike.

Bonus video: