Bolji materijalno-socijalni položaj zajednički cilj

Iz SSCG je saopšteno da je generalni sekretar te sindikalne centrale, Marko Nikčević, rekao da je saradnja sa Savezom udruženja penzionera prirodna stvar, što je i praksa u razvijenim zemljama Evrope
1 komentar(a)
Branko Vešović, Foto: Zoran Đurić
Branko Vešović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.04.2015. 13:35h

Unaprijeđenje materijalno-socijalnog položaja zaposlenih, kao jedan od osnovnih ciljeva Saveza sindikata (SSCG), u velikoj mjeri je povezano sa ciljevima na kojima istrajava Savez udruženja penzionera Crne Gore, saopštio je predsjednik te asocijacije Branko Vešović.

„Ti ciljevi se prvenstveno odnose na zaštitu materijalno-socijalnog položaja penzionera“, kazao je Vešović na sastanku sa predstavnicima SSCG.

On je dodao i da je SSCG prva organizacija koja se na tako direktan način obratila Udruženju penzionera.

Iz SSCG je saopšteno da je generalni sekretar te sindikalne centrale, Marko Nikčević, rekao da je saradnja sa Savezom udruženja penzionera prirodna stvar, što je i praksa u razvijenim zemljama Evrope.

„Ne možemo zaboraviti ljude koji su bili članovi, a neki i istaknuti aktivisti sindikata tokom svog radnog vijeka, i koji su dali veliki doprinos ne samo izgradnji sindikata, već i države. Njihovo iskustvo i znanje nam je svakako dobrodošlo“, poručio je Nikčević.

On je naveo da je u interesu obje organizacije sveukupni ekonomski napredak Crne Gore.

Na sastanku predstavnika SSCG i Saveza udruženja penzionera bilo je riječi i o mogućim oblicima buduće saradnje dvije organizacije u obostranom interesu.

Bonus video: