Zbog zatvaranja puta Cetinje-Budva ne naplaćivati Sozinu

“Ne radi se samo o potrebama građana da ne budu odsječeni od ostatka države, već je taj putni pravac jako značajan i za privrednike. Takvom odlukom bi se koliko-toliko uticalo da se održi normalnost saobraćaja i protoka roba”, navodi se u saopštenju
97 pregleda 0 komentar(a)
Markovići klizište, Foto: Čitalac reporter
Markovići klizište, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 08.03.2015. 10:47h

Ne bi trebalo naplaćivati prolaz kroz tunel Sozina sve dok se ne normalizuje saobraćaj na putnom pravcu Cetinje-Budva, poručio je šef Kluba poslanika Pozitivne Crne Gore, Goran Tuponja.

"Zatvaranjem puta Cetinje-Budva građani nemaju iole pristojan besplatan alternativni put kojim bi došli u kontinetalni dio države, zato ih ne treba dodatno kažnjavati naplatom putarine, već za period u kojem nemaju kvalitetnu alternativu država treba da se odrekne prihoda prolaska kroz tunel Sozinu,” smatra Tuponja.

On ističe da bi za sve primorske opštine od Herceg Novog do Ulcinja takva odluka imala pozitivan efekat u nastaloj situaciji.

“Ne radi se samo o potrebama građana da ne budu odsječeni od ostatka države, već je taj putni pravac jako značajan i za privrednike. Takvom odlukom bi se koliko-toliko uticalo da se održi normalnost saobraćaja i protoka roba”, navodi se u saopštenju.

Put Budva Cetinje zatvoren je juče za saobraćaj i pitanje je kada ce se ovom magistralom ponovo sobraćati.

Obilne padavine pokrenule su klizište koje je uništilo magistralni put u selu Markovići. 100 metara asflata je potonulo 80 centimetara, a otvorile su se i pukotine duboke nekoliko metara.

Bonus video: