Vlada reguliše prevoz putnika između grada i aerodroma

Cilj izmjena je da se omogući bolja organizacija prevoza, i da se zaštite prava i interesi putnika i prevoznika koji posluju u skladu sa propisima, rekao je Brajović
0 komentar(a)
Tivatski aerodrom, Avion, Foto: Siniša Luković
Tivatski aerodrom, Avion, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 05.12.2013. 15:05h

Prevoz putnika između grada i dva aerodroma treba da obavljaju samo prevoznici koji imaju licencu za prevoz u unutrašnjem saobraćaju, a osim autobusa ta usluga će moći će da se pruža i putničkim vozilima koja imaju do devet sjedišta, definisano je izmjenama i i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju koji je Vlada danas usvojila.

Ministar pomorstva i saobraćaja Ivan Brajović objasnio je da je cilj te novine da se obezbijedi kvalitetnija ponuda te vrste usluga.

„Naročito zbog toga što se sada taj posao do oba aerodroma obavlja samo taksi prevozom“ kazao je Brajović, nakon sjednice Vlade.

Jedna od novina u predlogu zakona je da se se na bočnim stranama turističkih automobila mogu istaknuti obilježja države.

„Cilj izmjena je i da se omogući bolja organizacija prevoza, kao i da se zaštite prava i interesi putnika i prevoznika koji posluju u skladu sa nacionalnim i međunarodnim propisima“, kazao je Brajović.

Kako je dodao, potrebno je i da se zaštite prevoznici koji legalno posluju od onih koji se nalaze u zoni sive ekonomije.

„Svi koji budu poslovali mimo zakonskih propisa neće biti pošteđeni“, poručio je Brajović.

Bonus video: