Hypo Alpe Adria imenovala Kristofa Šoena za izvršnog direktora za finansije

"On će, svojim radom i iskustvom, dodatno podstaći i ojačati naše napore na crnogorskom tržištu", rekao je Johanes Prokš
137 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 11:08h

Hypo Alpe Adria banka (HAAB) imenovala je Kristofa Šoena za izvršnog direktora za finansije.

Predsjednik Odbora direktora banke, Johanes Prokš, saopštio je da proširenje uprave kompanije predstavlja još jedan jasan znak nastavka podrške Hypo Alpe Adrije crnogorskoj podružnici, navodi se u saopštenju.

"Imenovanjem Šoena, banka je dobila usluge finansijskog stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u bankarskom sektoru, izvanrednim znanjem i kompetencijama.

On će, svojim radom i iskustvom, dodatno podstaći i ojačati naše napore na crnogorskom tržištu", rekao je Prokš.

Iz HAAB je saopšteno da je Šoen u profesionalnoj karijeri do sada obavljao više menadžerskih funkcija u bankarskom sektoru.

On je od 1997. godine obavljao najviše menadžerske funkcije u finansijama u nekoliko banaka u Austriji, kao što su Bank Austria AG i Erste banka, dok se Hypo Alpe Adria grupi pridružio prošle godine.

Upravu HAAB, pored Šoena, čine glavni izvršni i izvršni direktor za upravljanje rizicima, Zoran Vojnović, kao i izvršni direktori za komercijalne i poslove podrške poslovanju, Tarik Telaćević i Miodrag Radonjić.

Bonus video: