Grbović plaća dug za struju u ratama

Dug Ski-centra iznosi oko 180 hiljada eura, a Grbović priznaje 40 hiljada jer se, kako on tvrdi, ostalo odnosi na brojila koja sada ne koristi njegova firma
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2012. 10:01h

Ski-centar na Savinom kuku nije isključen sa elektromreže kako je to bilo ranije najavljeno iz EPCG, jer će biti postignut dogovor o plaćanju na rate zaostalog duga sa Radovanom Grbovićem koji godinama njime gazduje.

Dug Ski-centra Durmitor iznosi oko 180 hiljada eura, a Grbović priznaje 40 hiljada jer se, kako on tvrdi, ostalo odnosi na brojila koja sada ne koristi njegova firma. Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” Grbović traba odmah da plati 34 hiljade eura.

PR menadžer Elektroprivrede Rajko Šebek kazao je “Vijestima”da je Grbović tokom prethodnih godina imao određene uplate za struju, ali da u posljednje vrijeme one nijesu odgovarale stvarnoj potrošnji i došlo je do nagomilavanja duga.

"Zbog toga i pravnih i imovinsko pravnih problema i stečaja firme na koju se odnose mjerna mjesta poslali smo upozorenje i poziv na dogovor oko plaćanja duga kao što radimo i u slučaju ostalih potrošača", kazao je Šebek, ističući da su imali u vidu značaj skijališta za ekonomiju Žabljaka ali da će on biti isključen sa mreže ukoliko ne bude poštovan dogovor o izmirenju duga.

Grbović osam godina "gazduje" skijalištem

Grbović je bivši direktor Ski-centra Durmitor koji je u stečaju, a već osam godina “gazduje” skijalištem preko ugovora o zakupu i podzakupu koji je potpisivao sam sa sobom preko svojih firmi prvo Nju-ski centra a zatim Grbović kompani.

Privredni sud u Bijelom polju je u septembru prošle godine poništio sve ugovore o zakupu i podzakupu i obavezao Grbovića da Ski-centru Durmitor vrati svu imovinu koju je koristio. On je na tu presudu prvo uložio žalbu Apelacionom, koji je potvrdio presudu, pa Vrhovnom koji još nije odlučio. Žalbe su dale vremena Grboviću da i ove godine koristi skijalište.

Ako i Vrhovni sud potvrdi presudu, sva imovina, računajući i dugove koje je napravio Grbović, vraća se Ski-centru Durmitor u stečaju a Vlada je ranije najavila da će tada tražiti strateškog partnera koji će povećati kvalitet usluga i kapacitete ski centra.

Ako i Vrhovni sud potvrdi presudu, sva imovina, računajući i dugove koje je napravio Grbović, vraća se Ski-centru Durmitor u stečaju

Polar star ima agregat

"Kao i svaki hotel visoke kategorije Polar Star ima sopstveno napajanje strujom agregatima i bez obzira na učestale kvarove na mreži usljed prirodnih nepogoda ili radova ili eventualnog isključenja iz mreže hotel je uvijek pod naponom struje, što mogu posvjedočiti i zadovoljni gosti na zimovanju u popularnom hotelu. Na upozorenje o isključenju i komunikaciji sa EPCG hotel je namirio tražene obaveze", navodi se u reagovanju Igora Begovića direktora kompanije Arco-Iris, koja je vlasnik hotela Polar star. EPCG je prije tri dana isključio hotel sa elektromreže zbog duga od 9.000 eura, a nakon dogovora i plaćanja duga ponovo je uključen.

Galerija

Bonus video: