Lučić: Telekom Srbija će do 2023. vrijedjeti više od četiri milijarde eura

"Mi jesmo akvizicije kablovaca ostvarili iz kredita i to ne krijemo. Nije prvi put da imamo snažne investicione cikluse. Sjetite se 2007. godine, kada smo investirali 700 miliona eura kako bismo se proširili na tržišta Bosne i Hercegovine i Crne Gore

4723 pregleda 2 komentar(a)
Lučić, Foto: Filip Roganović
Lučić, Foto: Filip Roganović

Vladimir Lučić, izvršni direktor M:tel-a i koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe" rekao je da će ta kompanija do 2023. godine vrijedjeti više od četiri milijarde eura.

On je, kako prenosi Mondo, rekao da su se nova razvojna strategija i investiciona politika "Telekom Srbija grupe" pokazale kao ispravne, što je vidljivo i kroz rezultate u 2019. kada su, kako je rekao, ostvarili rekordan prihod u istoriji kompanije od 133 milijarde dinara, što je u odnosu na 2018. uvećanje za sedam odsto.

Kazao je i da je ostvaren i rast profita prije amortizacije, kamata i poreza na dobit (EBITDA) od čak 24% i prelazi 48 milijardi dinara.

On je na pitanje da li je kupovina kablovaca uticala na povećanje zaduženosti koja je za neke ekonomiste alarmantna i ugrožava profitabilnost kompanije rekao da njihova zaduženost ne ugrožava profitabilnost kompanije i da su to zlurade tvrdnje.

"Mi jesmo akvizicije kablovaca ostvarili iz kredita i to ne krijemo. Nije prvi put da imamo snažne investicione cikluse. Sjetite se 2007. godine, kada smo investirali 700 miliona eura kako bismo se proširili na tržišta Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Sada smo se zadužili zbog investicija za koje smo sigurni da našu kompaniju dovode na mesto broj jedan u regionu. Zato tvrdim da su te akvizicije imale višestruku korist, a ne štetu, jer smo kupili dio tržišta, i to tržišta koje je pripadalo našoj konkurenciji, i razbili kartele kablovaca, ali i dobili znatan broj korisnika i smanjili konkurenciju", rekao je Lučić.

Kompletan intervju sa Lučićem pročitajte OVDJE

Bonus video: