Bošnjak: Krivokapić će dobiti odgovor PzP-a kakav zaslužuje

"Očigledno je, sad već po ko zna koji put da Krivokapić ne drži riječ i ne poštuje ni svoj princip niti javni interes. Poigrava se sa uglednim i ostvarenim ljudima koji imaju sve reference i istaknuti su stručnjaci u svojim oblastima...", kazala je Bošnjak

85425 pregleda 383 reakcija 253 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Printscreen
Branka Bošnjak, Foto: Printscreen

Poslanica Pokreta za promjene Branka Bošnjak kazala je da je jutros na predlog premijera Zdravka Krivokapića promjenjena odluka Ministarstva kapitalnih investicija o imenovanju članova Borda direktora Elektroprivrede kako bi iz novog saziva bio izbačen kandidat te partije Veljko Vasiljević i još tri člana.

Ona je navela da se protiv ovakve odluke premijera pobunilo nekoliko ministara, kao i da će Krivokapić od Pokreta za promjene "dobiti odgovor koji zaslzžuje.

Skupština akcionara na kojoj je Vladinih 99 odsto glasova predstavljao, državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Marko Perunović, je za članove borda imenovala Milutina Đukanovića (DF), Aleksandar Dožić (DF), Nenad Marković (SNP), Jovan Radošević (predstavnik sindikata), Milun Božović (bivši rukovodilac u Crnagoraputu, za kojeg u PzP-u smatraju da je donedavno bio u DPS-u), Mirjana Čizmović (docent ekonomije bliska udruženju Ne damo Crnu Goru i inženjer Rajko Radusinović (Ne damo Crnu Goru).

U Odboru direktora koji je Vlada usvojila u četvrtak bili su Đukanović, Dožić i Radusinović, dok su jučerašnjom odlukom Vlade izbačeni Martin Ćalasan, Veljko Vasiljević, Marko Živković i Saša Miličić.

"Očigledno je, sad već po ko zna koji put da Krivokapić ne drži riječ i ne poštuje ni svoj princip niti javni interes. Poigrava se sa uglednim i ostvarenim ljudima koji imaju sve reference i istaknuti su stručnjaci u svojim oblastima, da bi kreirao svoj interesni lobi ili radio u interesu nekog lobija koji će kontrolisati najznačajniji crnogorski resurs. Čak ide toliko daleko da dojučerašnje istaknute članove DPS-a stavlja u Bord EPCG kao najznačajnijeg privrednog subjekta Crne Gore. Takodje, stav Vlade je bio da ne mogu penzioneri biti u bordovima, pa su odbili neke vrhunske stručnjake i profesore UCG, ali kada je u pitanju Krivokapićev interes onda i taj stav više ne važi. On se sa tolikom lakoćom poigrava sa ljudima da je to nedopustivo, da ne kažem neku grublju riječ", kazala je Bošnjak.

Ona je navela da je premijer Krivokapić jutros doveo u zabludu mnoge ministre i da je "putem telefonske sjednice Vlade odigrao ovu kvarnu igru pred samu Skupštinu akcionara i izbacio ugledne i stručne ljude iz borda, poput doktoranda Veljka Vasiljevića da bi ih zamijenio nekima koji će biti njegovi poslušnici".

"Znam pouzdano da su se neki ministri, svjesni čemu ovo vodi, pobunili, a i sve ovo je urađeno bez saglasnosti resornog ministara koji je izrevoltiran ovim činom. Pokret za promjene će znati da odgovori na ovakvo ponašanje Krivokapića i sigurno će dobiti adekvatan odgovor. Ovakvo mijenjanje odluka u samo par dana nije radila ni DPS vlada. Diletanti koji su se samoproglasili ekspertima koji niti znaju niti umiju da se ponašaju državnički a previše su se umislili i olako se igraju sa najznačajnijim državnim resursima dobiće od nas i odgovor koji zaslužuju. Zvanično sam tražila biografije novih kandidata da bi napravili usporedbu ali resorni ministar nam je kazao da ih nema, jer očigledno je da je sve urađeno smišljeno od strane premijera kome su puna usta da želi stručnjake, ali sam sebe uvjek demantuje krijući biografije a to dovoljno govori", kazala je Bošnjak.

Bonus video: