Bivše korisnice naknada za troje i više djece poslale zahtjev Bečiću, traže hitan sastanak sa Spajićem

"Vrijeme je da majke konačno saznaju epilog njihovog statusa. On može i mora biti samo jedan. Povratak stečenog prava svakoj majci koja je to pravo ostvarila po zakonu iz 2015. godine"

6207 pregleda 47 reakcija 50 komentar(a)
Savković, Foto: Boris Pejović
Savković, Foto: Boris Pejović

Koordinacioni odbor majki, bivših korisnica naknada za troje i više djece, poslao je zahtjev predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, u kojem traže hitan sastanak sa potpisnicima inicijative i ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

"Uz zahtjev smo priložile i inicijativu za povraćaj doživotno stečenog prava, koju su svojevremeno potpisali predsjednici partija koji su sada u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Isti zahtjev dostavljen je i potpisnicima inicijative, kao i ministru Spajiću", navodi se u saopštenju, koje potpisuje članica Koordinacionog tima majki Crne Gore Željka Savković.

Dodala je da je poslije strpljivog čekanja godinu dana od formiranja nove vlasti, vrijeme kako dodaje, da konačno pravda zakuca i na vrata majki sa troje i više djece, bivših korisnica naknada.

"Vrijeme je da majke konačno saznaju epilog njihovog statusa. On može i mora biti samo jedan. Povratak stečenog prava svakoj majci koja je to pravo ostvarila po zakonu iz 2015. godine, ako hoćemo pravednu Crnu Goru u kojoj će se poštovati Ustav i zakoni koji se donose u Skupštini Crne Gore. Tražimo hitan sastanak, jer majke više ne mogu da čekaju", navela je Savković.

Bonus video: