Spajić o razgovoru sa Petričević: Tražio sam odgovornost i objašnjenje za neke postupke

"Vi u Crnoj Gori kad pozovete ljude na odgovornost, to je kao da ih probodete nožem, nekad je teško funkcionisati u takvim okolnostima", kazao je ministar

31972 pregleda 97 reakcija 72 komentar(a)
Spajić, Foto: Screenshot/Youtube
Spajić, Foto: Screenshot/Youtube

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas je, upitan da li je tražio ostavku v.d. direktorice Uprave prihoda i carina Milene Petričević, kazao da ne voli da dijeli privatne razgovore "na javan način".

"To je bio privatni razgovor dvoje javnih funkcionera. Tražio sam, naravno, odgovornost za neke, tražio sam i objašnjenje za neke postupke... Bićete upućeni u narednim danima šta se dešava", rekao je Spajić na pres konferenciji, na pitanje novinarke TV Vijesti.

Upitan da li dijelom osjeća odgovornost što je postupanjem Uprave prihoda i carina došlo do sudskog postupka čime je firma "Džek pot" izbjegla da plati državi dva miliona eura, pojasnio je da kao ministarstvo vrše nadzor nad radom UPC, ali da nisu direktno odgovorni za njen rad.

Povezani članci

11. Mart 2022.

Petričević pada zbog Brana i Džigija

12. Mart 2022.

Petričević tvrdi da radi zakonito

"To je vrlo drugačije, recimo, u odnosu na MUP i Upravu policije. UPC je nezavisan organ, mi predlažemo v.d. direktoricu i sa te strane nemam problem da priznam grešku i kažem - to jeste ili nije bila moja odgovornost. Međutim, u konkretnom slučaju je MFSS prije isteka roka za odgovor date koncesije dalo jedno mišljenje. Nas su pitali, odgovorili smo šta treba da se radi, to mišljenje nije ispoštovano i pozvao sam na privatni razgovor osobu nad kojom Ministarstvo vrši nadzor, da raspravimo zašto to nije postupljeno na način kako je MFSS, koje jedino treba da tumači zakon odnosno kao nadlezni organ za tumačenje Zakona o igrama na sreću i dalo je jedno tumačenje zakona. Vi u Crnoj Gori kad pozovete ljude na odgovornost, to je kao da ih probodete nožem, nekad je teško funkcionisati u takvim okolnostima. Mislimo da smo uradili sve u našoj moći da ukažemo kako treba da se postupi zakonski", kazao je Spajić.

Bonus video: