Vujović: Simović Zvicer potvrdila da Inspekcija rada nije uradila posao kako treba

"A takođe da se zahvalim i Inspekciji rada što su kaznili Tosčelik sa 1.000 eura, a fizičko lice sa 100 eura, jer su to slavodobitno objavili u izveštaju. Svaka im čast na tome", poručio je Vujović

8463 pregleda 1 komentar(a)
Vujović, Foto: Svetlana Mandić
Vujović, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Sindikata Željezare Tosčelik, Ivan Vujović, kazao je da su sinoć dobili potvrdu da Inspekcija rada nije uradila posao kako treba kada je konstatovala da su radnici Željezare dobili otkaz u skladu sa zakonom.

On je dodao da su tu potvrdu dobili od predsjednice Sudskog savjeta Vesne Simović Zvicer.

"Upravo ono što smo mi prethodnih dana i potencirali da turski vlasnik nije ispoštovao proceduru oko kriterijuma ko je ostao da radi, a ko ne, gdje je radilo više izvršilaca na istom radnom mjestu. I sad postavljamo pitanje šta je inspekcija provjeravala u Željezari? Zašto nijesu oni to ustanovili? Nijesu znali ili su to uradili s namjerom? Da li su došli da popiju kafu i da malo porazgovaraju sa menadžerkom ljudskih resursa o nekim drugim stvarima? Mi sumnjamo da su oni sve radili s namjerom, svaki put kad su ulazili u Željezaru, na štetu radnika, a u korist turskog poslodavca. E sad koji je razlog tome, tražimo da utvrdi onaj ko je zadužen za te stvari", istakao je Vujović.

On je kazao da se "u ime radnika Željezare zahvaljuje Simović Zvicer na tome što je ukazala na nepravilnosti koje je uradio Tosčelik prilikom pokretanja i uručivanja otkaza, koje inspekcija nije željela da vidi i da su radnici sve bili u pravu".

"A takođe da se zahvalim i Inspekciji rada što su kaznili Tosčelik sa 1.000 eura, a fizičko lice sa 100 eura, jer su to slavodobitno objavili u izveštaju. Svaka im čast na tome", poručio je Vujović.

Bonus video: