Tužba protiv Radulovića nije preinačena

Kneževićeva osporava radno iskustvo Radulovića koje je bilo neophodno da bude izabran na funkciju.

5306 pregleda 2 komentar(a)
Tvrdi da je zakonito izabran na poziciju zamjenika izvršnog direktora: Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC
Tvrdi da je zakonito izabran na poziciju zamjenika izvršnog direktora: Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC

Tužba koju je bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma (ACG) Biljana Knežević podnijela protiv te kompanije ne može biti preinačana, odlučila je na juče održanom ročištu sutkinja Osnovnog suda Biljana Krgović.

Kneževićeva smatra da je Petar Radulović nezakonito izabran na poziciju zamjenika izvršnog direktora u ACG, a u preinačenju tužbe je zahtijevala da ACG nakon pravosnažnosti presude u roku od 15 dana ponovo raspiše oglas za istu poziciju.

Pravni zastupnici ACG i Radulovića u prigovoru su naveli da se radi o preinačenju tužbe u objektivnom smislu i predložili da sud o tome odluči posebnim rješenjem.

Sutkinja je navela da je Kneževićeva tužbu preinačila na ročištu glavne rasprave, te da se ne radi o preinačenju koje ona nije mogla učiniti ranije, te da nisu ispunjeni uslovi za preinačenje tužbe.

Kneževićeva osporava radno iskustvo Radulovića koje je bilo neophodno da bude izabran na funkciju. Ona tvrdi da Radulovićev radni angažman u kompaniji “WIR Metaloprerada” na poziciji rukovodioca sektora za proces prerade metala i glavnog koordinatora za analizu tržišta u Crnoj Gori nije evidentiran u radnoj knjižici, te da samim time nije zadovoljio uslove konkursa.

Ranije je iz te kompanije dostavljen dopis u kojem se navodi da je Radulović bio zaposlen od 1. marta 2014. do kraja 2017. godine, da bi se nakon toga pokazalo u izjašnjenju Zavoda za zapošljavanje da se Radulović u periodu od 28. avgusta 2014. do 19. marta 2015. godine vodio kao nezaposlena osoba.

Radulović je ranije na ročištu kazao da je sam proces njegovog izbora na pomenutu poziciju u potpunosti zakonit, te da će doprinijeti da sud stekne pravi utisak o motivaciji vođenja postupka i o neosnovanosti podnesene tužbe. Naveo je da on i njegova porodica trpe neosnovanu medijsku hajku, zarad lične samopromocije pokušavajući da kroz politički angažman njegovog oca (poslanika Branka Radulovića), Kneževićeva zarad lične samopromocije dođe do svojih ciljeva.

Bonus video: