Trajni smještaj DRI u prostorijama Atlas banke u stečaju

Planirano da se kupi 2.800 kvadrata poslovnog prostora od stečajne uprave Atlas banke i da se tu smjesti Državna revizorska institucija, čije su prostorije izgorjele u požaru, kao i još nekoliko drugih državnih organa kojima se plaća zakup smještaja

10705 pregleda 4 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada planira da kupi 2.800 kvadrata poslovnog prostora od stečajne uprave Atlas banke i da tu smjesti Državnu revizorsku instituciju (DRI) i još nekoliko drugih državnih organa, što će koštati šest miliona eura.

O tome je usvojena informacija na današnjoj sjednici.

Riječ je o poslovnom prostoru koji se nalazi u Atlas kapital centru, za koji je stečajna uprava raspisala javni poziv koji traje do 23. novembra.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je podsjetio da su prostorije DRI nedavno izgorjele poslije požara, a da je kroz rebalans budžeta opredijeljen novac za ovu namjenu.

Ova državna institucija prethodnih nekoliko godina je pokušala da riješi pitanje poslovnog prostora, ali bezuspješno.

"Novac od kupovine ovog poslovnog prostora ići će u stečajnu masu iz koje će se preko Fonda za zaštitu depozita namiriti deponenti koji nijesu imali zaštićene depozite. Fond za zaštitu depozita je državna institucija koja je odgovorna za stabilnost bankarskog sektora i finansijskog sistema", kazao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović je rekao da država konačno mora da smanji izdatke za kirije za državne organe i da postepenom kupovinom treba da rješava pitanje poslovnog prostora, a posebno je naglasio probleme sa ogromnim kirijama koje se plaćaju za zakup u inostranstvu za potrebe diplomatske mreže.

Bonus video: