Bivši radnici Željezare blokirali kapiju, tvrde da bivši vlasnik odvozi djelove važne za budući rad pogona

"Cilj im je da ostave pustoš. Nećemo im to dozvoliti da izvezu ne zbog nas nego zbog daljeg funkcionisanja fabrike", kazao je predstavnik radnika Ivan Vujović

21379 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Bivši radnici nikšićke Željezare blokirali su teretnu kapiju fabrike jer, kako tvrde, bivši vlasnik firma "Tosčelik" odvozi djelove koju su važni za budući rad pogona.

"Turci planiraju da izvezu rezervne djelove i alate iz pogona Radvent i Kovačnice koji su jako bitni za funkcionisanje buduće fabrike. Imamo informaciju da su dva kamiona već natovarena. Dio kolega je ušao u fabriku i vidio šta se dešava”, kazao je predstavnik radnika Ivan Vujović.

Prema njegovim riječima, o trenutnoj situaciji obavijestili su i predstavnike Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od kojih očekuju da reaguju.

"Iz Elektroprivrede su nam rekli da je za danas obustavljen utovar, ali da Turci traže da ova dva kamiona koja su utovarena izađu iz fabrike. Iz EPCG su nam rekli da ne znaju da li su ti djelovi unijeti u popis prilikom prodaje fabrike. Naš stav je da prvo moramo da pregledamo šta se nalazi u kamionima i nećemo dozvoliti da se izvezu bitni djelovi. Pozivamo Elektroprivredu da razgovaraju sa predstavnicima Tosčelika i traži da se takvi bitni djelovi otkupe, jer mi ne možemo raditi ni konstrukcije ni podkonstrukcije bez ovog materijala koji su planirali da izvezu", poručio je Vujović.

Tvrdi da bivši vlasnik već 10, 15 dana, izvozi djelove i da niko ne reaguje.

"Cilj im je da ostave pustoš. Nećemo im to dozvoliti da izvezu ne zbog nas nego zbog daljeg funkcionisanja fabrike", istakao je Vujović.

Bonus video: