Vlada za Lejk fest opredijelila 30 hiljada, za Međunarodni sajam pršuta 20 hiljada eura

"Ono što su očekivanja jeste da će Lejk festu prisustvovati oko 30.000 posjetilaca, iz Crne Gore, regiona i drugih djelova Evrope", istakao je Đurović na sjednici Vlade

3990 pregleda 4 komentar(a)
Đurović na sjednici Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Đurović na sjednici Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada je za organizaciju festivala "Lake fest" u Nikšiću opredijelila 30 hiljada eura dok će manifestaciju "Međunarodni sajam pršuta MESAP 2023" na Cetinju podržati sa 20 hiljada eura.

To je saopštio ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, koji je dodao da taj vladin resor podstiče i daje punu podršku unapređenju manifestacionog turizma kao i da je "Lake fest" prepoznati festival koji promoviše urbanu muziku i kulturu.

"Ono što su očekivanja jeste da će prisustvovati oko 30.000 posjetilaca, iz Crne Gore, regiona i drugih djelova Evrope", istakao je Đurović na sjednici Vlade.

Đurović je kazao da je "Međunarodni sajam pršuta MESAP" na Cetinju manifestacija koju su podržali i prošle godine, kada se prvi put organizovala te da je cilj da bude tradicionalna.

"Organizovanjem manifestacije promoviše se Crna Gora kao izuzetna turistička destinacija sa bogatom gastronomskom ponudom", dodao je Đurović. Kako je kazao, prema riječima organizatora očekuje se da će dvodnevnu manifestaciju posjetiti preko 5.000 ljudi

Premijer Dritan Abazović dodao je da je ovo lijepa stvar, što više manifestacija odnosno što više dobrih događaja i za građane i za posjetioce, kao i da je cilj širiti dobru energiju i vibracije.

Bonus video: