Martinović – Rinot: Ova godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela

Ministar i konzul saglasni da je važno raditi na tome da turisti iz Izraela posjećuju Crnu Goru tokom cijele godine

3962 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera
Foto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

Ova godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru, kazao je počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot, tokom sastanka sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimirom Martinovićem.

Ministarstvo je saopštilo da su njih dvojica razgovarali o "ključnim aspektima turističke sezone i unapređenju dolazaka turista".

"Fokus ovog susreta bio je na jačanju turističkih veza između Crne Gore i Izraela, imajući u vidu značaj koji turisti iz Izraela imaju za crnogorsku turističku industriju. Osim toga, razgovarano je o potencijalima za poboljšanje avio povezanosti između dvije zemlje. Konzul Rinot je ocijenio da 2024. godina može biti rekordna po broju dolazaka turista iz Izraela u Crnu Goru, i izrazio zadovoljstvo formiranjem nove Vlade u Crnoj Gori, ocjenjujući da investitori iz Izraela sada osjećaju veću sigurnost i pravnu zaštićenost", navodi se u saopštenju.

Martinović je istakao uspješnu saradnju između Crne Gore i Izraela, ali i potrebu za daljim unapređenjem.

"Konzul Rinot je prenio podršku svoje zemlje Vladi Crne Gore, posebno Ministarstvu, kao partnerima koji su usmjereni ka evropskim integracijama i NATO-u", dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se složili da je važno raditi na tome da turisti iz Izraela posjećuju Crnu Goru tokom cijele godine.

"Konzul Rinot je predložio organizovanje sastanka u Izraelu sa članovima Vlade na temu turističke sezone, što bi dodatno doprinijelo jačanju saradnje i unapređenju turističkih tokova između dvije zemlje", zaključuje se.

Bonus video: