Carinici oduzeli 118 rolni tapeta i 120 kilograma kafe

Službenici kontrolisali vozilo sa robom iz Turske. Vaganjem utvrđeno da je u njemu neprijavljena roba, tapete i lijepak u vrijednosti 74.625 eura

13203 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Carinski službenici su na graničnom prelazu Dračenovac kontrolom vozila oduzeli 118 rolni tapeta i šest vreća lijepka koji nisu bili prijavljeni, a u vrijednosti od 74 hiljade eura.

Iz Uprave carine kazali su da su kontrolisali vozilo koje je prevozilo robu iz Turske za dva primaoca iz Crne Gore, a zbog sumnje u tačnost podataka i količinu prijavljene robe,vozilo je upućeno na detaljano vaganje i pregled na terminal Carinske ispostave Rožaje.

Prilkom detaljnog pregleda, kazali su iz Uprave carina, izvršen je detaljan pregled i pored prijavljene robe pronađeno je 118 rolni dekorativnih zidnih obloga - tapeta (4.956m2) i 6 vreća lijepka za tapete, ukupne težine 20 kg, procijenjene ukupne vrijednosti 74.625 eura.

zaplijenjena roba UC
foto: Uprava carina

"Za navedeni prekršaj je pravnom licu i odgovornom licu u pravnom licu izrečena kazna u iznosu od 5.500 eura, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta".

Carinici su, dodaju, na graničnom prelazu Božaj spriječili pokušaj krijumčarenja 120 kilograma kafe.

"Prekršaj je otkriven kada su carinski službenici kontrolisali na ulazu u zemlju putničko motorno vozilo Range Rover Sport kojim je upravljao državljanin Albanije. Tom prilikom pronađena je neprijavljena roba - espreso kafa, procijenjene vrijednosti 1.800 eura. Stranom državljaninu izdat je prekršajni nalog i naplaćena kazna u iznosu od 500 eura, a roba koja je predmet prekršaja trajno oduzeta", piše u saopštenju.

Bonus video: