U Nikšiću uručeni sertifikati polaznicama za žensko preduzetništvo

Opština Nikšić ove godine za žensko preduzetništvo opredijelila 40 hiljada eura

5711 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Potpredsjednik Opštine Nikšić i predsjednik Komisije za žensko preduzetništvo Zoran Tomić uručio je sertifikate polaznicama koje su prošle obuku za pisanje projekata kako bi učestvovale na javnom konkursu za podršku ženskom preduzetništvu u 2024. godini.

„Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti nezaposlene žene i žene koje posluju najduže dvije godine prije objavljivanja javnog konkursa, koje žele da pokrenu ili unaprijede sopstveni biznis, a koje nijesu ostvarile pravo na neki vid finansijske podrške iz budžeta Opštine ili budžeta države u godini u kojoj se vrši raspodjela i godini koja joj prethodi“, kazao je Tomić.

žensko preduzetnišvo nk
foto: Opština Nikšić

Čestitao je polaznicama na uspješno završenoj obuci i podsjetio da je ove godine Opština Nikšić za žensko preduzetništvo opredijelila 40 hiljada eura, kao i da je konkurs za raspodjelu sredstava otvoren zaključno sa 22. aprilom tekuće godine.

žensko preduzetnišvo nk
foto: Opština Nikšić

„Komisija, koju čine Svetlana Lučić, Gordana Čolaković, Ivana Ćeranić, Jelica Janjičić i Mila Žugić, odabraće projekte sa najboljim i najperspektivnijim poslovnim idejama, vodeći se u ocjenjivanju kriterijumima inovativnosti, kreativnosti i održivosti“, poručili su iz lokalne uprave.

Bonus video: