Kreiranje nove turističke rute između Nikšića i Novog Pazara u fokusu

Trening je održan u okviru projekta „Prekogranična ruta – Zelene oči (RESET)“, koji realizuje Opština Nikšić u partnerstvu sa Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka, i u saradnji sa Turističkom organizacijom Nikšić

6087 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog modula treninga u sklopu programa „Razvoj prekogranične turističke destinacije“, Foto: Opština Nikšić
Sa prvog modula treninga u sklopu programa „Razvoj prekogranične turističke destinacije“, Foto: Opština Nikšić

U Nikšiću je održan prvi modul treninga u sklopu programa „Razvoj prekogranične turističke destinacije“, kojem su prisustvovali predstavnici turističkih organizacija i privrednih subjekata koji se bave turizmom iz opština Nikšić, Šavnik, Žabljak, Pljevlja, Prijepolje, Nova Varoš, Sjenica i Novi Pazar.

Trening je održan u okviru projekta „Prekogranična ruta – Zelene oči (RESET)“, koji realizuje Opština Nikšić u partnerstvu sa Regionalnom turističkom organizacijom Sandžaka, i u saradnji sa Turističkom organizacijom Nikšić. Tema prvog modula bila je „Unapređenje turističkih destinacija i turizma putem inovacija i digitalne transformacije“.

„Održan je i sastanak partnera u projektu, na kojem su članovi projektnog tima razgovarali o realizovanim i budućim aktivnostima projekta. Cilj projekta usmjeren je ka povećanju turističke atraktivnosti programskog područja kroz kreiranje nove turističke rute između Nikšića i Novog Pazara i jačanje kapaciteta turističkih provajdera u osam opština programskog područja“, navodi se u saopštenju za javnost.

Projekat traje 24 mjeseca, a njegova vrijednost skoro 180 hiljada. Evropska unija finansira 77 odsto sredstava, a ostatak partneri u projektu.

Bonus video: