Demokrate Bar: Sastanak sa Mujovićem i potpisnicima Memoranduma može upoznati građane sa manama i benefitima

"Sve ostalo je samo puko političko profiterstvo vladajuće većine u Baru u
kojem ne želimo da učestvujemo"

2062 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Odbornici Demokratske Crne Gore prisustvovaće predstojećem sastanku odbornika Skupštine opštine (SO) Bar sa predstavnicima nadležnog ministarstva i kompanija potpisnica Memoranduma o razumijevanju o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane Baru, saopšteno je iz te partije.

"Kao što smo više puta do sada isticali, zalažemo se za objektivno i transparentno razmatranje ovog slučaja, odnosno da se građanima objektivno predstavi ovaj potencionalni projekat", poručili su odbornici SO Bar iz reda Demokrata.

To se jedino može postići, po njihovim riječima, isključivanjem politike i političkog profiterstva, a uključivanjem struke koja će nas objektivno i transparentno upoznati sa manama i prednostima ovog potencionalnog projekta. Planirani sastanak, misle oni, može biti doprinos tome.

"Kao što smo u slučaju kupovine feribota AF Franćeska insistirali da kupovinu razmatra nova Vlada, a ne na prečac tadašnja Vlada u tehničkom mandatu, a što se pokazalo kao potpuno ispravan potez, tako i ovdje insistiramo na objektivnosti i punoj transparentnosti", saopštili su.

U krajnjem, kako navode, građani Bara kojih se ovaj projekat najviše i tiče, moraju i treba da budu konsultovani. Zato su i na političkom performansu vladajuće koalicije u barskom parlamentu, prije par dana, jasno istakli da je referendum o ovom pitanju, ukoliko ono i zvanično dođe na dnevni red Vlade Crne Gore, najpoštenije rješenje.

"Sve ostalo je samo puko političko profiterstvo vladajuće većine u Baru u kojem ne želimo da učestvujemo", zaključili su.

Bonus video: