Kompanija "Ellena group" zatražila izuzeće sudije u postupku pokrenutom radi uvođenja stečaja u firmu "Vektra Boka"

Zahtjev za izuzeće Popovića, juče na ročištu je podnio advokat “Ellena groupa” Nemanja Radović

6180 pregleda 1 komentar(a)
“Ellena group” vlasnik 33 odsto akcija: Hotel Plaža, Foto: Biljana Matijasevic
“Ellena group” vlasnik 33 odsto akcija: Hotel Plaža, Foto: Biljana Matijasevic

Kompanija “Ellena group” iz Herceg Novog zatražila je izuzeće sudije Nemanje Popovića u postupku koji je Poreska uprava pokrenula radi uvođenja stečaja u firmu “Vektra Boka”, zbog neizmirenih dugova. “Ellena group” koja je početkom aprila postala vlasnik 33 odsto akcija u “Vektra Boki”, dobila je pet dana za preciziranje ovog zahtjeva, nakon čega će predsjednik Privrednog suda Mladen Grdinić o njemu odlučivati.

Zahtjev za izuzeće Popovića, juče na ročištu je podnio advokat “Ellena groupa” Nemanja Radović. Poreska uprava već neko vrijeme pokušava da uvede stečaj u “Vektra Boku” Dragana Brkovića, a ta kompanija im ukupno duguje oko 4,8 miliona eura. “Vektra Boka” se od februara 2017. godine nalazi pod mjerama reorganizacije ovog suda, a račun joj je u neprekidnoj blokadi od septembra 2019. godine, dok sadašnji dug po blokadi iznosi 13,8 miliona eura.

Sudija Popović je odbio i zahtjeve za odlaganje ročišta, koje su podnijeli “Vektra Boka” i “Ellena group”. Firmi “Ellena group” je odbijen i zahtjev za sticanje statusa umješača u ovom postupku. U zahtjevima koje je ova kompanija uputila sudu posljednjih dana, piše da su spremni da plate potraživanja koja Poreska uprava ima od “Vektra Boke”, zbog čega su kako tvrde, već imali sastanak u toj instituciji. Oni su istakli da će Poreska kroz mjesec dana odlučiti, da li će dati saglasnost na njihov predlog i način izmirenja dugovanja. Dodaju da su i od ostalih povjerilaca dobili pozitivno mišljenje na rješenje i otplatu dugova.

Zato su, uz vlasništvo 33 odsto akcija, tražili da dobiju status umješača.

Vlasnik “Ellena group” Danilo Matijašević ranije je “Vijestima” kazao da im je u planu otvaranje hotela “Plaža”, ako se steknu uslovi i ove sezone, ali da je situacija “Vektra Boke” kompleksna i zahtijeva ozbiljan i temeljan pristup svim problemima, prvenstveno rješavanje pitanja radnika, povezivanje radnog staža, poreza prema državi i opštini, restituciji, banci CKB, dobavljačima...

Bonus video: