Monstat raspisao tender za nabavku softvera za kontrolu podataka sa popisa

Vrijednost nabavke je 20.000 eura, a rok za dostavljanje ponude 31. maj

13842 pregleda 65 reakcija 11 komentar(a)
Predstavnici Monstata na jednoj od pres konferencija (ilustracija), Foto: Boris Pejović
Predstavnici Monstata na jednoj od pres konferencija (ilustracija), Foto: Boris Pejović

Uprava za statistiku Monstat raspisala je 17. maja tender za nabavku softvera koji će građani korisiti za kontrolu svojih podataka o etničko - kulturološkim karakteristikama prikupljenih popisom stanovništva, domaćinstava i stanova.

Iz Monstatat su kazali da tenderska procedura predstavlja u ovom slučaju postupak jednostavne nabavke usluga - zahtjev za dostavljanje ponuda koji se objavljuje na Elektronskom sistemu javnih nabavki (ESJN).

"Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosi 20.000 eura sa PDV-om. Rok za dostavljanje ponuda je 31. maj ove godine. U skladu sa procedurama, Uprava za statistiku je formirala komisiju za sprovođenje jednostavne nabavke".

Dodaju da je Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore neposredno prije raspisivanja tendera donio rješenje o ukidanju stepena tajnosti podataka sa tehničke specifikacije.

"Komisija za praćenje uspostavljanja softvera za provjeru podataka prikupljenih tokom procesa popisa stanovništva će pratiti sprovođenje tendera, kako je to predviđeno Zakonom o popisu.O daljem postupku tendera i ostalim povezanim informacijama, Uprava za statistiku će blagovremeno obavještavati javnost", kazali su iz Monstat.

Bonus video: