Bivši rudari: Biće blokade sve dok nam ne isplate potraživanja

„Bivši zaposleni radnici Rudnika boksita, i pored toga što imaju pravosnažne odluke o izmirenju njihovih potraživanja, za veliko čudo ne uspijavaju da riješe svoja potraživanja već dugi niz godina"

5784 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Sve dok im se ne isplate potraživanja koja, po raznim osnovama, iznose skoro tri miliona eura, bivši rudari neće odblokirati proizvodnju na rudokopima u nikšićkoj Župi. Oni su u ponedjeljak, 3. juna, blokirali proizvodnju zahtijevajući isplatu potraživanja koja im se duguju duže od deceniju. Kako su naveli u saopštenju za javnost, firma Uniprom metali koja gazduje rudokopima rudokopima u Župi, organizuje proizvodnju rude na nepokretnostima, poslovnim prostorijama i objektima koji nijesu u vlasništvu te firme, već je to imovina koja pripada stečajnoj masi Rudnika boksita.

„Bivši zaposleni radnici Rudnika boksita, i pored toga što imaju pravosnažne odluke o izmirenju njihovih potraživanja, za veliko čudo ne uspijavaju da riješe svoja potraživanja već dugi niz godina. Bivši zaposleni preuzeli su sve radnje i aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti i uključili u rješavanje svojih zahtjeva Vladu Crne Gore – resorna ministarstva i stečajnu upravu Rudnika Boksita Nikšić“, navodi se u saopštenju bivših rudara.

Prema informacijama koje imaju, kako su naveli, za utorak, 11. juna, zakazan je razgovor u Ministarstvu rada i socijalnog staranja na kojem će učestvovati svi subjekti koji mogu doprinijeti rješenju njihovog problema.

„Uz saglasnost stečajnog sudije i stečajnog upravnika formirana je radna grupa da u saradnji sa Upravom za nekretnine Crne Gore, područna jedinica Nikšić, u što kraćem roku utvrdi ukupne nepokretnosti i imovinu koja sačinjava stečajnu masu Rudnika boksita u stečaju“, stoji u saopštenju.

Bonus video: