Ekspert za privatne fondove izabran na čelo Fonda PIO

Dosadašnji v.d. direktor Aligrudić juče je bio na službenom putu u BiH uz saglasnost Upravnog odbora, i nije mu bila najavljena smjena već produženje mandata

19873 pregleda 96 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Novi Upravni odbor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje danas je za novog vršioca dužnosti direktora Fonda PIO izabrao Vladimira Drobnjaka, finansijskog savjetnika u predstavništvu austrijske privatne kompanije "Safe Life" koja se bavi životnim, penzionim i zdravstvenim osiguranjem.

Dosadašnjem vršiocu dužnosti direktora Fonda PIO Ranku Aligrudiću danas je isticao sedmi v.d. mandat. Raniji upravni odbor je 2022. godine raspisao javni konkurs za izbor direktora u punom mandatu, na kojem je bio Aligrudić i još petoro kandidata, ali konkurs nikada nije okončan izborom direktora, već je Aligrudići produžavan mandat.

Aligrudić je juče bio na službenom putu u Bosni i Hercegovini uz saglasnost Upravnog odbora, i prema informacijama "Vijesti" nije mu bila najavljena smjena već produženje mandata do završetka procedura sa konkursom.

Za Drobnjaka glasala su četiri predstavnika Vlade u Upravnom odboru, dok tri predstavnika sindikata poslodavaca i penzionera nisu glasala.

Drobnjak je od 2005. do 2015. godine bio savjetnik u Komisiji za hartije od vrijednosti u sektorima za investicione i penzione fondove i nadzor tržišta. Od 2015. do 2016. bio je komercijalista u NLB banci kao portfolio menadžer za osiguravajuće kuće i investicione fondove. Od 2016. do 2020. godine bio je član upravnog odbora privatnog investicionog fonda Moneta.

Takođe od 2016. godine radi kao finansijski savjetnik u u predstavništvu austrijske privatne kompanije "Safe Life" koja se bavi životnim, penzionim i zdravstvenim osiguranjem.

Bonus video: