Odović: Usvojene izmjene PUP-a Nikšić i omogućen dolazak Lidla, Big fashiona, Sunčanog grada...

On je poručio da se ovim dokumentom stiču uslovi za dalji razvoj Nikšića

26851 pregleda 62 reakcija 31 komentar(a)
Odović, Foto: Mirko Kotlaš
Odović, Foto: Mirko Kotlaš
Ažurirano: 13.06.2024. 15:07h

Vlada je usvojila izmjene i dopune Prostornog urbanističkog plana (PUP) Opštine Nikšić, čime se između ostalog omogućava dolazak kompanija "Big fashion", "Lidl", Sunčanog grada, kao i formiranje industrijske zone nikšićke Željezare...

To je na konferenciji za medije kazao ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović. On je poručio da se ovim dokumentom stiču uslovi za dalji razvoj Nikšića, rad na planovima nižeg reda te da će uskoro usvojiti PUP-ove za Podgoricu i Herceg Novi.

"U Nikšić će moći da dođe "Big fashion", "Lidl", Radio televizija Nikšić će moći konačno od para iz evropskih fondova da uspostavi sopstvenu produkciju, da se gradi industrijska zona Željezare, centar za upravljanje otpadom, da se sprovede konkurs Sunčani grad, date su i direktne smjernice za poljoprivrednike koji čekaju sredstva od IPARD-a, takođe i nova trasa magistralne saobraćajnice NIkšić - Cetinje od Čeva do lokaliteta Paprati", naveo je Odović.

Naglasio je da se dokumentom daju i smjernice za elektro energetsku infrastrukturu, trafostanice i solarne elektrane, ali i smjernice za eksploataciju mineralnih sirovina. Ovim PUP-om, kako tvrdi, date su i nove oblasti za turizam.

"Prostorni plan Crne Gore teče po planu", naglasio je on i dodao da bi možda mogao biti usvojen krajem juna, ali i da stižu komentari na taj dokument.

Naveo je da će Crna Gora od usvajanja državnog Prostornog plana, imati spreman veći broj opštinskih PUP-ova.

Bonus video: