Svi gradovi u Crnoj Gori dobili napajanje strujom

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra je kazao da će Evropsko udruženje operatora prenosnog sistema koje je u okviru Evropske komisije (EK) utvrditi šta se desilo

117871 pregleda 70 reakcija 34 komentar(a)
Redžić, Foto: Marija Mirjačić
Redžić, Foto: Marija Mirjačić

Svi gradovi u Crnoj Gori dobili su napajanje strujom tako da su svi potrošači snabdjeveni.

To je zvanično na konferenciji za novinare Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) saopštio direktor Nacionalnog dispečerskog centra Ranko Redžić.

On je kazao da se u 12.25 desio poremećaj regionalnih razmjera koji je zahvatio veći dio Crne Gore, osim sjevernih opština, kao i veći dio Hrvatske, Albanije i Bosne i Hercegovine (BiH).

"Nemamo informaciju šta se tačno desilo i šta je dovelo do ovoga, a to će utvrditi Evropsko udruženje operatora prenosnog sistema koje je u okviru Evropske komisije (EK). Oni će imati detaljne i precizne informacije nakon sprovedene istrage", kazao je Redžić.

On nije mogao da komentariše nevode regionalnih medija da je za ovaj događaj navodno kriva Crna Gora.

Pojasnio je da je to regionalni kvar i da će istraga zvaničnog tijela EK pokazati šta se desilo.

On je kazao da nema informaciju zašto u Podgorici u pojedinim djelovima nema vode, te da je CGES na vrijeme isporučio napajanje strujom vodovodnih stanica.

Poručio je i da ljudski faktor nije uzrok ovog događaja i da se o tome ne treba ni razmišljati, te da se ovakav poremećaj nije desio u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina.

Pojasnio je i da uzrok može biti i zelena tranzicija jer je to tržište veoma aktivno.

Na pitanje da li se uzrok regionalnog kvara desio na granici između Grčke i Albanije, kako su prenijeli pojedini regionalni mediji, on je odgovorio da treba pogledati sve zapise i da je moguće da se i to desilo.

Bonus video: