Komisija će obići lokalitet u selu Pode na kome je predviđen kamenolom

Mještani Poda se sastali sa ministrom energetike i rudarstva i predstavnikom koncesionara

4484 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Komisija koju će činiti predstavnici Ministarstva, Geološkog zavoda, koncesionara i građana obići će lokalitet u selu Pode na kome je predviđen kamenolom.

Mještani Poda razgovarali su danas sa ministrom energetike i rudarstva Sašom Mujovićem, a sastanku je, navodi se u saopštenju Ministarstva, prisustvovao i predstavnik koncesionara firme Imperijal Vojislav Smolović.

Predstavnici građana iskazali su bojazan za zdravlje i životnu sredinu stanovnika čija se domaćinstva nalaze u blizini kamenoloma.

Smolović je istakao da građani imaju neopravdani strah od zagađenja životne sredine, jer bi kamenolom funkcionisao po međunarodnim standardima, te da su kuće udaljene dovoljno daleko da eksploatacija kamena nikome ne bi štetila.

"Na sastanku je postignut dogovor da se formira Komisija, koju će činiti predstavnici Ministarstva, JU Geološki zavod, Koncesionara i građana, koji će obići lokalitet predviđenog kamenoloma, nakon čega će se uključiti relevantne državne instuticije koje će dati ekspertski nalaz i mišljenje o stanju životne sredine. Predstavnici građana iskazali su zahvalnost zbog brze i efikasne reakcije ministra Mujovića u rješavanju njihovih problema, uz iskazivanje punog povjerenja u rješenje koje predloži kao i u sve, po ovom pitanju, već preduzete aktivnosti Ministarstva", navodi se u saopštenju.

Bonus video: