Ministarstvo finansija i CANU potpisali sporazum o saradnji

„Unaprjeđenjem komunikacije i saradnje, kao i zajedničkim aktivnostima, značajnije se utiče na ostvarivanje uloge i ciljeva državnih organa, organizacija i ustanova, i time doprinosi ukupnom napretku Crne Gore“, poručeno je prilikom potpisivanja sporazuma

3027 pregleda 0 komentar(a)
Vukčević i Vuković, Foto: Ministarstvo finansija
Vukčević i Vuković, Foto: Ministarstvo finansija

Ministarstvo finansija i Crnogorska akademija nauka i umjetnosti potpisali su sporazum o saradnji.

„Unaprjeđenjem komunikacije i saradnje, kao i zajedničkim aktivnostima, značajnije se utiče na ostvarivanje uloge i ciljeva državnih organa, organizacija i ustanova, i time doprinosi ukupnom napretku Crne Gore“, poručeno je prilikom potpisivanja sporazuma, kako je saopštilo ministarstvo.

Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali ministar finansija Novica Vuković i predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević.

sporazum MF CANU
foto: Ministarstvo finansija

"Navedenim Sporazumom utvrđen je zajednički interes za saradnju koja se odnosi na: unaprjeđenje znanja i naučnoistraživačkih i razvojnih kapaciteta Crne Gore; rad na Leksikonu finansija i bankarstva i drugim leksikografskim i enciklopedijskim projektima, kao i publikacijama u oblasti finansija i bankarstva; održavanje zajedničkih tematskih skupova, okruglih stolova i tribina o pitanjima od značaja za razvoj Crne Gore; promociju zajednički objavljenih publikacija, organizaciju izložbi i drugih aktivnosti kojima se ostvaruju djelatnost i ciljevi potpisnika Sporazuma", dodaje se.

Kako je saopšteno, potpisivanje sporazuma predstavlja potvrdu dugogodišnje kvalitetne i primjerne saradnje između te dvije institucije.

"Zajednički je zaključeno da će sporazum dodatno osnažiti zajedničke napore na unaprjeđenju naučnih i istraživačkih kapaciteta, doprinoseći daljem razvoju obrazovnog sistema i crnogorskog društva u cjelini", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: