Crmničani apeluju: Svi poslanici da glasaju za besplatan prolazak kroz Sozinu za one koji žive sjeverno od rampe

"Ovim bi se riješio naš dugogodišnji problem. Nama treba pet eura da završimo bilo koju obavezu, ponekad više puta dnevno"

5684 pregleda 17 komentar(a)
Sozina, Foto: Shutterstock
Sozina, Foto: Shutterstock

Stanovnici Crmnice, Virpazara i okolnih sela apeluju na poslanike u Skupštini Crne Gore i sve političke partije da u petak glasaju za predlog dopune Zakona o putevima koji predviđa besplatan prolazak kroz tunel Sozina za građane koji imaju prebivalište sjeverno od naplatne rampe.

Njihovi predstavnici su se obratili "Vijestima" i kazali da žele ovim apelom da istaknu važnost koju ovaj predlog ima po njihove živote.

„Ovim bi se riješio naš dugogodišnji problem. Nama treba pet eura da završimo bilo koju obavezu, ponekad više puta dnevno. Da vodimo djecu u školu, na treninge, da odemo do bolnice, ili nešto da kupimo. Ta cifra, kada se sabere na godišnjem nivou, je ogromna. Ne mogu to svi sebi da priušte“, kazao je jedan od njih.

Istakli su da su vremena ionako teška, te da svaki euro znači, a neki od njih moraju da potroše po 10 ili 15 eura dnevno kako bi završili ono što je za druga Barane svakodnevnica bez ikakvog troška.

Poručili su da ovo nije političko već egzistencijalno pitanje te da se nadaju da će svi poslanici i partije ga prepoznati baš kao takvo i jednoglasno donijeti odluku koja bi njima u znatnoj mjeri olakšala život sjeverno od rampe tunela.

Bonus video: