Uprava za šume sjutra objavljuje Javni poziv za sanitarne sječe, očekivan prihod preko 570.000 eura

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima kazali su da će u okviru ovog poziva predmet prodaje biti ukupno 104 odjeljenja, ukupne doznačene bruto drvne zapremine 25. 667 m³

3610 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
Ilustracija, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima saopštila je da će sjutra objaviti Javni poziv za sanitarne sječe u 2024. godini.

"Naime, predmet aukcije je prodaja drveta u dubećem stanju – sanitarna sječa u 2024. godini u područnim jedinicama: Plav, Berane, Pljevlja, Gusinje, Kolašin, Petnjica, Rožaje, Bijelo Polje, Žabljak i Mojkovac, po odjeljenjima, vrstama, količini i početnim cijenama, koje će biti istaknute u tabelama poziva, objavljenog na sajtu Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. Sva zainteresovana pravna lica, koja ispunjavaju opšte i ostale uslove istaknute u Javnom pozivu, mogu se prijaviti najkasnije do 10.07.2024. godine do 10:30 časova, nakon čega istog dana, sa početkom u 11 časova, u prostorijama Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Pljevljima, počinje usmeno javno nadmetanje po odjeljenjima", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima kazali su da će u okviru ovog poziva predmet prodaje biti ukupno 104 odjeljenja, ukupne doznačene bruto drvne zapremine 25. 667 m³, dok očekivani prihod na osnovu početnih cijena iznosiće preko 570.000 eura.

"Na ovaj način Uprava za gazdovanje šumama i lovištima će, pored ostvarenog prihoda koji će ići u budžet države Crne Gore, ukloniti iz šuma sanitarna stabla, čime će se zaustaviti širenje bolesti i štetočina. Uskoro će biti raspisan i Javni poziv za redovne sječe u 2024. godini, o čemu će zainteresovana javnost biti obavještena", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: