Delegacija PKCG obišla Luku Bar, Drakić: Uradićemo sve da pomognemo

"Vjerujem da ćemo, kao i u mnogim sličnim situacijama, solidarno, zajednički iznaći načine da se šteta što prije sanira, a poslovni procesi nastave u neophodnom kapacitetu“

3026 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Privredna komora Crne Gore (PKCG) uradiće sve što je u okviru njenih nadležnosti da pomogne Luci Bar u prevazilaženju izazovne situacije, poručila je predsjednica PKCG Nina Drakić tokom obilaska tog preduzeća.

Iz PKCG je saopšteno da je delegacija Komore, na čelu sa Drakić i potpredsjednikom Draganom Kujovićem, obišla danas Luku Bar i razgovarala sa menadžmentom povodom štete koja je tom preduzeću nanijeta usljed vremenske nepogode, koja je u utorak zahvatila Crnu Goru.

“PKCG uradiće sve što je u okviru njenih nadležnosti da pomogne preduzeću Luka Bar u prevazilaženju ove izazovne situacije“, poručila je Drakić.

Ona je rekla da je najvažnije da nije bilo težih povreda zaposlenih.

„Vjerujem da ćemo, kao i u mnogim sličnim situacijama, solidarno, zajednički iznaći načine da se šteta što prije sanira, a poslovni procesi nastave u neophodnom kapacitetu“, kazala je Drakić.

Luka Bar, kako je navela, ključna je karika u crnogorskom saobraćajnom lancu i jedan od strateških privrednih subjekata, koja je prije par dana, proslavila 118 godina postojanja i rada i uspješnu poslovnu 2023. godinu.

Drakić je rekla da se, nažalost, na pojedine faktore, kao što su elementarne nepogode, ne može uticati, niti sagledati njihova razorna moć.

„Stoga se nadamo da se nepogode ovog obima neće ponoviti”, kazala je Drakić.

U saopštenju se navodi da su se sva tri pretovarna mosta, koja su u Luci Bar u funkciji još od 1977. godine, srušila usljed orkanskih naleta vjetra, i da se procjenjuje šteta.

Izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić rekao je da su veoma zahvalni na posjeti kolega iz PKCG, koji im pružaju nesebičnu podršku.

„U ovo trenutku, svaka nam je pomoć potrebna. Na stalnoj smo vezi sa resornim ministarstvom i Vladom, koji će nam opredijeliti prvi set pomoći kad bude završena procjena štete i procjena cjelokupne situacije“, kazao je Pješčić.

On je dodao da se nadaju da će to biti u narednih par dana.

PKCG je izrazila saučešće porodicama zaposlenih u drugim kompanijama, koji su u utorak, usljed elementarne nepogode, poginuli u Čanju i Tivtu.

Bonus video: