Rudnik uglja: Vlada usvojila predlog da se izmještanje toka Ćehotine proglasi projektom od javnog interesa

U saopštenju se navodi da je prije dva mjeseca nakon što je imenovan na poziciju izvršnog direktora kompanije Rudnik uglja AD Pljevlja Nemanja Laković formirao radni tim u dogovoru sa resornim Ministarstvom koji su činili državni sekretar Ministarstva energetike i rudarstva, Loran Mohamad i inženjeri Rudnika uglja Miroslav Đurišić i Biljana Jestrović

12406 pregleda 5 komentar(a)
Meandri Ćehotine, Foto: Shutterstok
Meandri Ćehotine, Foto: Shutterstok

Vlada Crne Gore je na juče održanoj 39. sjednici usvojila predlog Ministarstva energetike i rudarstva da se projekat izmještanja toka rijeke Ćehotine proglasi projektom od javnog interesa, saopšteno je danas iz Rudnika uglja Pljevlja.

U saopštenju se dodaje da je prije dva mjeseca nakon što je imenovan na poziciju izvršnog direktora kompanije Rudnik uglja AD Pljevlja Nemanja Laković formirao radni tim u dogovoru sa resornim Ministarstvom koji su činili državni sekretar Ministarstva energetike i rudarstva, Loran Mohamad i inženjeri Rudnika uglja Miroslav Đurišić i Biljana Jestrović.

"Tim je u rekordnom roku pribavio potrebnu dokumentaciju odnosno saglasnost Agencije za zaštitu životne sredine i Uprave za vode koje su bile neophodne da se zahtjev za hitne intervencije nađe na sjednici Vlade Crne Gore kako bi se pomenuti projekat proglasio javnim interesom. Direktor Laković se zahvalio radnom timu na angažmanu, predanom radu i uspješno odrađenom poslu i izrazio zahvalnost za razumijevanje o hitnosti ovog projekta Ministarstvu energetike i rudarstva, Ministarstvu prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Agenciji za zaštitu životne sredine, Upravi za vode i Vladi Crne Gore", piše u saopštenju.

Laković je istakao da je veoma zadovoljan rezultatima koji su postignuti za dva mjeseca i dodao da radovi počinju punim intenzitetom.

"Projekat izmještanja toka rijeke Ćehotine počeo je 2019. godine", zaključuje se u saopštenju Rudnika uglja.

Bonus video: