Nađ: Crna Gora je najbolje pripremljena zemlja za prijem u EU

"Što se tiče investicija imamo hotel u Crnoj Gori i smatram da bi broj investicija trebalo da se poveća", kazao je mađarski ministar nacionalne privrede Marton Nađ

3879 pregleda 0 komentar(a)
Martinović i Nađ, Foto: MERT
Martinović i Nađ, Foto: MERT

Crna Gora je najbolje pripremljena zemlja za prijem u Evropsku uniju (EU) i Mađarska želi da pomogne i ubrza proces priključenja, poručio je mađarski ministar nacionalne privrede Marton Nađ na sastanku sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimirom Martinovićem, u Budimpešti.

Iz Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera (MERT) je saopšteno da je Nađ kazao da je Crna Gora u pogledu turizma interesantna za mađarske turiste i istakao značaj aviopovezanosti dvije zemlje.

U saopštenju se dodaje da su ministri saglasni da bi trebalo raditi na potpisivanju Memoranduma između dvije zemlje u oblasti turizma, a sve u cilju jačanja saradnje u ovoj oblasti i bilateralnih i multilateralnih odnosa.

"Što se tiče investicija imamo hotel u Crnoj Gori i smatram da bi broj investicija trebalo da se poveća", kazao je Nađ.

U saopštenju se navodi da je Martinović saglasan da bi bilo dobro da bude više investicija, ne samo na primorju, nego i sjeveru koji ima izuzetan potencijal, i istakao da je Crna Gora i više nego otvorena za mađarske, i druge evropske partnere.

"Takođe je napomenuo da su dvije zemlje članice EU strategije za dunavsku regiju, pa su sastanci Radne grupe za PA3, u čiji su rad uključeni predstavnici Ministarstva, mjesto potencijalne saradnje i razmjene informacija. Martinović je informisao sagovornika o posjetama mađarskih turista i broju ostvarenih noćenja u protekle dvije godine", kazali su iz MERT.

Bonus video: