Lončar i Melović na lični zahtjev istupili iz Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja

Ministar energetike Saša Mujović se do sada nije izjašnjavao o najnovijim personalnim izmjenama u Odboru direktora Rudnika ulja Pljevlja

14723 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Rudnik uglja Pljevlja
Rudnik uglja Pljevlja, Foto: Rudnik uglja Pljevlja

Dr Dragan Lončar i dr Boban Melović, profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Podgorici, nisu smijenjeni već su se na lični zahtjev povukli iz Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja (RUP), saznaju "Vijesti".

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore, vlasnika Rudnika uglja, u prošli petak je izabrala novi Odbor direktor RUP koji sada čine stari članovi Milan Lekić i Dragan Leković, kao i Luka Ilinčić, Mladen Gogić i Vladislav Mićković.

Dr Lončar i dr Melović su izabrani u Bord direktora 29. marta 2024. godine.

„Ništa se senzacionalno nije desilo. Imam određena formalna ograničenja zbog članstava u drugim upravnim odborima i zbog toga sam morao da izađem iz Odbora direktora Rudnika", kazao je dr Lončar za "Vijesti" povodom nekih napisa u pojedinim medijima o smjenama u Odboru direktor RUP-a.

I Dr Boban Melović, ne želeći da komentariše, pomenute navode, rekao je da se povukao iz Odbora direktora RUP na „ličnu inicijativu“.

Upitan da kaže da li politika i dalje vodi glavnu riječ u kompanijama energetskog sektora, te da li to i koliki problem stvara kad govorimo o budućnosti ovih kompanija i njihovim rezultatima, ministar Saša Mujović je svojevremeno odgovorio potvrdno.

“Politika i dalje ima uticaja na poslovanje kompanija energetskog sektora i biće tako sve dok i jedan član menadžmenta bude biran po partijskom ključu. Moj cilj kao ministra je da proces pune profesionalizacije zaživi što prije, ali realnost i inertnost procesa upućuju da se isto ne može desiti tako brzo. Mnogo političkih subjekata u vlasti znači i mnogo zahtjeva, borbu za zadovoljene političkih aspiracija i udaljavanje od principa meritokratije”, kazao je Mujović.

Ministar energetike se do sada nije izjašnjavao o najnovijim personalnim izmjenama u Odboru direktora Rudnika ulja Pljevlja.

Bonus video: