JP Morsko dobro: Veći promet i unaprjeđenje usluga na trajektnoj liniji Kamenari – Lepetane

"Uvođenje novih tehnologija i unaprjeđenje postojećih sistema omogućiće putnicima bržu, efikasniju i jednostavniju kupovinu karata, čime će se značajno poboljšati ukupno korisničko iskustvo"

5729 pregleda 7 komentar(a)
Foto: JP Morsko dobro
Foto: JP Morsko dobro

Promet od usluge trajektne linije Kamenari - Lepetane tokom maja 2024. godine porastao je za 75,93 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

To je saopšteno iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

Kako ističu, promet u junu 2024. godine zabilježio je porast od 14,46 odsto u poređenju sa junom 2023. godine.

"Ovi rezultati potvrđuju da je upravljanje trajektnom linijom Kamenari - Lepetane primjer kako efikasna i transparentna državna uprava može znatno povećati efikasnost i profitabilnost javnih preduzeća. S obzirom na očekivanu veliku posjećenost naše obale tokom ljetnje sezone, vjerujemo da će promet nastaviti da raste i premašiti planirani prihod, donoseći dodatne koristi za sve građane i državu. U cilju pripreme za ljetnju sezonu, uspješno je završen remont trajekata 'Kamenari', 'Lepetane', '30. avgust' i 'Ruka pravde'. Remont je sproveden prema uputstvima Uprave pomorske sigurnosti, čime su unaprijeđeni efikasnost i sigurnost trajekata", naglašavaju iz ovog javnog preduzeća.

Trajekt "30. avgust" je, kako dodaju, značajno modernizovan novim rampama, tornjevima i hidraulikom, čime je dodatno poboljšan kvalitet usluga.

"U ovom periodu, fokus je i na modernizaciji i unaprjeđenju usluga na trajektnoj liniji Kamenari-Lepetane. Posebna pažnja je posvećena razvoju e-commerce-a, odnosno online prodaje karata. Uvođenje novih tehnologija i unaprjeđenje postojećih sistema omogućiće putnicima bržu, efikasniju i jednostavniju kupovinu karata, čime će se značajno poboljšati ukupno korisničko iskustvo. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u pružanju savremenih i kvalitetnih usluga, što je od suštinskog značaja za unaprjeđenje transportne infrastrukture i zadovoljstvo korisnika. Tokom ljetne turističke sezone, na raspolaganju je flota od osam trajekata, s kapacitetom od preko 300 vozila", zaključuju iz Morskog dobra.

Bonus video: