SDT formirao predmet povodom prijave protiv tužiteljke Medenice i drugih

Prijavu je podnijela bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Biljana Knežević zbog, kako tvrdi, stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja

5617 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Bivša savjetnica izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore Biljana Knežević dostavila je medijima dokument u kojem se navodi da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet u vezi njene krivične prijave protiv tužiteljke Biljane Medenice i drugih osoba.

To se navodi u odgovoru SDT-a od 3. jula, koje potpisuje specijalni tužilac Miroslav Turković, a koji je medijima dostavila Knežević.

Ona je tražila od Vrhovnog, Višeg i Specijalnog državnog tužilaštva da preispitaju rješenje Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, kojim se odbacuje krivična prijava za navodno nezakonito zapošljavanje Petra Radulovića na mjesto zamjenika izvršnog direktora Aerodroma.

Biljana Knežević SDT odgovor
foto: Biljana Knežević

Knežević je prijavu protiv Medenice i drugih podnijela zbog, kako tvrdi, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela zloupotreba službenog položaja.

Turković u odgovoru njoj navodi da je formiran predmet "u kojem će, nakon prikupljanja svih dokaza u izviđaju, važnih za utvrđivanje odlučnih činjenica i njihove ocjene, biti donesena odluka u konkretnoj krivičnopravnoj stvari".

Bonus video: