EPCG Solar gradnja raskinula ugovor sa firmom Kaldera

"Ovakva odluka donesena je kako naša kompanija ni u kom pogledu ne bi dovela u opasnost svoje poslovanje, jer smo svjesni rizika koje sa sobom nose sankcije Stejt departmenta"

3638 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

EPCG Solar gradnja raskinula je ugovor o poslovno tehničkoj saradnji sa firmom Kaldera.

Ministarstvo energetike i rudarstva uputilo je juče dopis EPCG Solar gradnji da razmotri raskid ugovora sa kompanijom koja se dovodi u vezu sa crnom listom Sjedinjenih Američkih Država.

Iz Ministarstvo energetike i rudarstva juče su saopštili i da ih EPCG Solar gradnja kao ni Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) nijesu informisali da se radi o kompanijama koje se povezuju sa predsjednikom bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom.

"Menadžment kompanije je uvažavajući realnost odlučio da sa kompanijom Kaldera raskine ugovor o poslovno tehničkoj saradnji. Ovakva odluka donesena je kako naša kompanija ni u kom pogledu ne bi dovela u opasnost svoje poslovanje, jer smo svjesni rizika koje sa sobom nose sankcije Stejt departmenta. Naša kompanija želi da se razvija a ne da ode putem stagnacije, jer kao privredni subjekt imamo odgovornost za više stotina zaposlenih, pa samim tim ne želimo da ugrozimo ni na koji način svoju finansijsku stabilnost", navodi se u saopštenju EPCG Solar gradnja.

Dodaju da će u budućem periodu nastaviti da se pozicioniraju na evropskom tržištu.

"Što je jedan od postulata koji je i dogovoren sa Ministarstvom energetzike i rudarstva i koji ćemo zajedno sa resornim ministrom sprovoditi, kako bi kompanija proširila svoje poslovanje, čime ćemo u budućnosti donijeti benefite zaposlenima, EPCG Solar gradnji i državi kojoj uredno izmirujemo sve obaveze.Nadamo se da će se situacija u našem regionu, Evropi i svijetu normalizovati i da će saradnje kompanija koje se bave sličnim djelatnostima biti moguće bez ograničenja, jer su sami postulati EU takvi da se tržišta uvezuju i da Balkan u budućnosti shodno evropskoj agendi bude jedinstven ekonomski prostor", saopšteno je.

Ostaju, kako se dodaje, privrženi zelenoj energetskoj revoluciji, čiji su pionir u ovom dijelu Evrope...

Bonus video: