Gorčević: Grant EU od 100 miliona jasna poruka, dobijamo snažnu finansijsku injekciju

"Grant u iznosu od 100 miliona eura, namijenjen za finansiranje druge dionice auto-puta Bar-Boljare, prva je od dvije tranše podrške koju Crna Gora dobija iz IPA fondova", ukazala je ministarka

11887 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević je, povodom odluke Evropske komisije o dodjeljivanju granta od 100 miliona eura za finansiranje druge dionice auto-puta Bar-Boljare, kazala da je raduje snažna i jasna podrška Evropske unije Crnoj Gori kao vodećem kandidatu za pristupanje.

"Grant u iznosu od 100 miliona eura, namijenjen za finansiranje druge dionice auto-puta Bar-Boljare, prva je od dvije tranše podrške koju Crna Gora dobija iz IPA fondova. Uz Plan rasta kroz koji je za Crnu Goru opredijeljeno gotovo 400 miliona eura, dobijamo snažnu finansijsku injekciju i posticaj za ravnomjernan ekonomski razvoj i bolji investicioni potencijal", napisala je ona na Iksu.

Evropska komisija je, u okviru Ekonomsko-investicionog plana za Zapadni Balkan, usvojila odluku o finansiranju granta od 100 miliona eura za podršku izgradnji dionice auto-puta Bar-Boljare, između Mateševa i Andrijevice.

Doprinos od 100 miliona iz IPA III fondova, kako je saopšteno, predstavlja prvu tranšu podrške EU, koja će biti dopunjena sa do 100 miliona eura u drugoj tranši EU sredstava.

Bonus video: