CEDIS: Očekuje se da struju uskoro dobiju stanovnici Konika, napajanje na primorju i sjeveru stabilno

"U dijelu Podgorice, dio naselja Konik, imamo problem sa kablom na kome naše ekipe intenzivno rade", kazali su iz CEDIS-a

13070 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.07.2024. 12:53h

Napajanje električnom energijom u primorskim opštinama i na sjeveru Crne Gore je stabilno, a očekuje se da struju uskoro dobiju i stanovnici podgoričkog naselja Konik, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Iz CEDIS-a su rekli da je, zbog velikih opterećenja na mreži, ovih dana došlo do "određenih problema".

"Opterećenja na mreži uzrokovana su enormnom potrošnjom električne energije, koju je uslovila vremenska nepogoda zbog visokih temperatura, uz crveni meteo alarm", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je trenutno napajanje stabilno u primorskim opštinama i na sjeveru.

"A u dijelu Podgorice, dio naselja Konik, imamo problem sa kablom na kome naše ekipe intenzivno rade. Uslovi za rad su veoma teški, ali se očekuje uskoro uspostavljanje redovnog napajanja korisnika", rekli su iz CEDIS-a.

Ini su se oglasili na društvenoj mreži Fejsbuk.

Više građana zvalo je sinoć i jutros redakciju Vijesti, žaleći se da nema struje u podgoričkim naseljima Konik i Kakaricka gora.

Građani su kazali da ova isključena nisu bila planirana, kao i da se iz nadležnog Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) ne javljaju na brojeve telefona dostupne javnosti.

Bonus video: