Monteput pozvao Opštinu Bar i Crmničane da delegiraju predstavnike za tim koji će raditi na rješavanju zahtjeva mještana

"Smatramo da je uključivanje svih zainteresovanih strana od velike važnosti za efikasno pronalaženje rješenja i postizanje najboljeg mogućeg ishoda", rekao je Ljiljanić

6978 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Monteput
Foto: Monteput

Monteput je uputio poziv Opštini Bar i Mjesnoj zajednici Crmnica za delegiranje predstavnika u cilju formiranja tima za rješavanje zahtjeva mještana Crmnice u vezi oslobađanja plaćanja putarine kroz tunel Sozina.

U dostavljenom dopisu izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić navodi da Monteput predlaže da se rješavanju ovog pitanja pristupi sistemski, kroz formiranje tima sačinjenog od predstavnika kompanije, lokalne samouprave i MZ Crmnica koji bi detaljnom analizom zahtjeva i mogućih načina rješavanja došao do odgovarajućeg rješenja na institucionalnom nivou.

"U tom smislu predlažemo da Opština Bar, zajedno sa MZ Crmnica, delegira predstavnike koji bi mogli dati svoj doprinos pronalaženju održivog rješenja. Namjera je da, zajedno, prepoznamo kategorije stanovništva sa područja MZ Crmnica koji imaju potrebu za subvencionisanjem putarine. Smatramo da je uključivanje svih zainteresovanih strana od velike važnosti za efikasno pronalaženje rješenja i postizanje najboljeg mogućeg ishoda", rekao je Ljiljanić.

Crmničani su za nedjelju, 21. jul najavili trosatnu blokadu tunela Sozina i apelovali na poslanike koji u Skupštini raspravljaju o izmjenama Zakona o putevima da ih podrže.

Oni su prethodno blokirali tunel 13. jula na dva sata.

Bonus video: