Sanirali kameni zid u Tivtu

Direkcija za investicije Opštine Tivat je postavljenjem završnog asfaltnog sloja, okončala i izgradnju manje nove saobraćajnice u naselju Tripović

1997 pregleda 2 komentar(a)
Sanirani parapet na obali: Tivat, Foto: Siniša Luković
Sanirani parapet na obali: Tivat, Foto: Siniša Luković

Direkcija za investicije Opštin Tivat završila je sanaciju kamenog parapetnog zida na obalnom putu na više lokacija u Lepetanima, dok je parapet u mjestu Luka početkom mjeseca već saniralo JP Morsko dobro iz Budve.

Od početka do kraja Lepetana, parapeti su na nekoliko mjesta u proteklom periodu pretrpjeli oštećenja usljed saobraćajnih nezgoda, ali izbog nesavjesnih građana koji su s namjerom skidali i odnosili lijepo tesani kamen iz ovih zidova koji su prepoznatljivi dio lokalnog ambijenta i graditeljskog nasljeđa u Boki.

Iz Direkcije za investicije, ranije su kazali da će, osim sanacije nastale oštećenjem, pokušati da nadomjeste nedostajući kamen na parapetima na obalnom putu Tivat - Kotor preko Prčanja u Verigama, što je posebno problematično na vidikovcu iznad crkvice Gospa od Anđela gdje su oštećenja na parapetu najveća.

Izvođač radova bila je firma “Ađi invest” doo.

Direkcija za investicije Opštine Tivat je postavljenjem završnog asfaltnog sloja, okončala i izgradnju manje nove saobraćajnice u naselju Tripovići. Radove vrijedne 190.000 eura izvela je kompanija Beton mix iz Budve.

Bonus video: