Spajić: U velikom broju marketa u Evropi cijene su niže nego u Crnoj Gori

"Imaćemo mjere, pitali smo građane za artikle i bićemo obuhvatniji"

29514 pregleda 725 reakcija 74 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U velikom broju marketa u Evropi cijene su niže nego u Crnoj Gori, a rast cijena od 80 odsto desio za vrijeme 43. Vlade.

To je kazao premijer Milojko Spajić odgovarajući na pitanje je li ljetovanje jeftinije u Sen Tropeu nego kod nas i zašto je odlučio tamo da ljetuje.

Dodao je da se rast velikim dijelom desio i zbog geopolitike i rata u Ukrajini.

"I mi sad imamo taj vrući krompir i moramo da spustimo cijene. Imaćemo mjere, pitali smo građane za artikle i bićemo obuhvatniji. Išao sam u Francusku na poziv prijatelja sa kojima sam studirao... Mjera će biti na prvoj sjednicu Vlade", rekao je Spajić.

Na pitanje da li je raspisan tender za kupovinu dva patrolna broda od francuske kompanije za oko 150 miliona eura, Spajić je odgovorio da postoji međudržavni sporazum sa Frabcuskom "i na osnovu toga se sprovode takve stvari".

Na pitanje da li je tačno da sastao sa jednim od vlasnika Adriatic Propertiesa Vei Seng Puom i o čemu su razgovarali, odgovorio je da poziva sve ljude koje imaju legalan biznis u Crnoj Gori, koji plaćaju porez, ako imaju problem, da došu u kancelariju kod njega.

“Svako ko radi legalno ima otvorena vrata kod nas u Vladi”, kazao je Spajić.

Na pitanje šta je sa projektom SEEIIST (Međunarodni institut za održive tehnologije na prostoru Jugoistočne Evrope), odgovorio je da je zdravlje ljudi najbitnije i da će projekat biti nastavljen.

SEEIIST se fokusira na izgradnju međunarodnog centra za najnaprednije liječenje kancera u Crnoj Gori, sa ciljem da se godišnje liječi 500 pacijenata koristeći moderne tehnologije i nauku.

Bonus video: