Tivat: Predsezona bila slabija, glavna sezona bolja nego lani

Završeni ljetnji koncerti i fešte koje je priređivala Turistička organizacija Tivat

4580 pregleda 4 komentar(a)
Foto: CG News
Foto: CG News

Koncertom mladog bosansko – hercegovačkog muzičara Adi Šošea na gradskoj rivi Pine sinoć je stavljena tačka na ovogodišnje ljetnje manifestacije i fešte u Tivtu, a čiji je organizator bila Turistička organizacija grada.

Direktorica TO Tivat Nina Lakičević podsjetila je da se sa koncertima i fesštama krenulo početkom aprila, te da su se potrudili da u skladu sa svojim budžetom, u svakom mjesecu imaju određene događaje.

"Tokom jula i početkom avgusta imamo velike saobraćajne gužve u Tivtu i na prilazima gradu i problem sa parkingom, pa smo se zato odlučili da veće događaje organizujemo u maju i junu te u drugoj polovini avgusta", objasnila je Lakičević.

Osvrnuvši se na dosadašnji period godine kada je posjeta turista u pitanju, ona je istakla da su detaljno analizirali podatke za prvih šest mjeseci, te da oni pokazuju da je predsezona bila nešto lošija u odnosu na prethodnu godinu, odnosno da su u tom periodu imali slabiju naplatu boravišne takse.

"Kada je struktura gostiju u pitanju imali smo pad posjete gostiju iz Rusije za 30 odsto, Francuza za 38 odsto i Njemaca za 47 odsto, dok smo u odnosu na predhodnu godinu imali drastičan porast broja gostiju iz Turske za 94 odsto i 16 odsto više posjeta gostiju iz Velike Britanije. To je posledica avio konekcija i direktnog povezivanja sa određenim zemljama. Imali smo snažniju povezanost sa Velikom Britanijom za koju se iz Tivta leti za četiri grada, dok je sa Turskom povezanost tokom cijele godine sa Istambulom i tokom sezone sa Izmirom, i to su rezultati", kaže Lakičević.

Ona ističe da prema poslednjem presjeku u gradu boravi 8.800 posjetilaca što je za šest odsto bolje u odnos na isti period lani.

"Trenutno u Tivtu ima najviše gostiju iz Srbije, zatim iz Rusije, Velike Britanije, BiH i Turske. Već sada imamo dobre najave i buking za septembar i oktombar kada imamo i najavljen dolazak sportskih kolektiva. U novembru Opština proslavlja svoj dan tako da i u tom mjesecu imamo niz događaja koji upotpunjuju ponudu i privlače goste u naš grad", zaključila je direktorica TO Tivat.

Bonus video: