GI Zdravi Mojkovac o izjavi Šahmanovića: Kopanja nema nikad više

"Građani su rekli ne na više javnih rasprava, stručna komisija obrazovana od strane bivšeg ministasrtva energetike i rudarstva Saše Mujovića je rekla ne, advokatska kancelarija je rekla ne. Dalje rasprave nema"

17861 pregleda 53 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

GI Zdravi Mojkovac reagovala je na izjavu ministra rudarstva, nafte i gasa Admira Šahmanovića koji je rekao da bi bilo dobro još jednom razmisliti o otvaranju rudnika u Mojkovcu i pokrenuti javnu raspravu.

"Ugovor sa of šor kompanijom sa ostrva Džersi je raskinut. Građani su rekli ne na više javnih rasprava, stručna komisija obrazovana od strane bivšeg ministasrtva energetike i rudarstva Saše Mujovića je rekla ne, advokatska kancelarija je rekla ne. Dalje rasprave nema. Kopanja nema nikad više", naveli su iz GI Zdravi Mojkovac

Ističu da ideja Šahmanovića da treba otvoriti javnu diskusiju i eventualno ponovo razmisliti o pokretanju eksploatacije predstavlja krajnje nepoštovanje građana Mojkovca, laičke i stručne javnosti koja se već izjasnila o ovom pitanju.

"Ministar, svršeni diplomac privatnih fakulteta u oblasti ekonomije, biznisa i finansija javno pokušava da omalovaži mišljenje Instituta za javno zdravlje da se zbog prisustva žive, kadmijuma i arsena ne smije dirati ništa. Postoji struka i postoje građani koji se pitaju, a ministar Šahmanović je na funkciji da služi građanima a ne privatnim interesima. Nema više razgovora, nema više diskusija. Nemojte pokušavati da nam podvalite priču koju podvaljuje režim u Srbiji".

Iz GI Zdravi Mojkovac poručuju da će svaki dalji pokušaj da se revitalizuje i oživi završena i zapečaćena priču smatrati direktnom prijetnjom po njihove živote i zdravu životnu sredinu.

"Poručujemo Vam - kopajte u svom dvorištu, u našem nećete. Nikad više. Mojkovac će biti zdrav", zaključuje se u reagovanju

Bonus video: