Radulović: Pomorska linija Budva - Dubrovnik biće otvorena i iduće sezone

Opravdanost te pomorske veze sa susjednom članicom EU, osim u turizmu, ogleda se i kroz značajno rasterećenje drumskog saobrćaja, kazao je ministar

8627 pregleda 49 reakcija 25 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Pomorska linija Budva - Dubrovnik biće otvorena i iduće sezone, najavio je ministar pomorstva Filip Radulović.

Dodaje da je, iako se ove godine sa plovidbom počelo krajem juna, interesovanje putnika pokazalo da taj projekat ima budućnost.

Opravdanost te pomorske veze sa susjednom članicom Evropske unije, osim u turizmu, ogleda se i kroz značajno rasterećenje drumskog saobrćaja, kazao je ministar.

"Ova linija je značajan korak ka jačanju turizma i povezivanju dva atraktivna primorska grada, omogućavajući turistima i lokalnom stanovništvu brzu, udobnu i pouzdanu vezu. Vjerujem da će pomorska linija Budva–Dubrovnik postati i turistički brend po kojem će naša zemlja postati prepoznata u svijetu, a ne sumnjam da će mnogi turisti koji dođu u Dubrovnik iskoristiti priliku da dođu i posjete Budvu, naše primorje i našu zemlju. Raduje me što ćemo nastaviti da doprinosimo razvoju turizma i što ćemo olakšati putovanje svim putnicima", saopštio je Radulović.

Hrvatska kompanija Kompas je pomorsku liniju Budva - Dubrovnik pokrenula 29. juna.

Vožnja katamaranom Antonija, koji je ovog ljeta prevozio putnike od crnogorske do hrvatske prijestonice turizma, traje dva sata.

Bonus video: