Isplata dividende akcionarima Telekoma za poslovnu 2023. godinu počinje u petak, 13. septembra 2024. godine

Na redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma, održanoj 5. juna, odlučeno je da se dio dobiti ostvarene u finansijskoj 2023. godini u iznosu od 5.558.705 eura, isplati akcionarima kao dividenda, odnosno bruto iznos od 0.12 EUR po akciji.

24845 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Telekom
Foto: Telekom

Isplata dividende za poslovnu 2023. godinu akcionarima Crnogorskog Telekoma počeće u petak, 13. septembra 2024. godine. Bruto iznos dividende po akciji je 0.12 EUR, koji će prilikom isplate biti umanjen za pripadajući iznos poreza na dobit za pravna lica, odnosno poreza na dohodak i prireza na porez za fizička lica u skladu sa važećim propisima. Akcionari (fizička lica) svoje iznose mogu podići u narednih šest mjeseci na svim šalterima Erste banke, uz priložen lični dokument.

Dividenda će biti isplaćena akcionarima Crnogorskog Telekoma koji su posjedovali akcije na dan održavanja Skupštine akcionara Crnogorskog Telekoma (5. jun) i donošenja Odluke o raspodjeli dobiti Kompanije.

Vrijednost isplaćene dividende po akciji uvećana je 140% u odnosu na prethodnu godinu, a prosječni prinos po akciji, u odnosu na cijenu akcije na kraju prethodne godine, iznosi 6.7%.

Crnogorski Telekom ostaje posvećen ostvarivanju najboljih rezultata na zadovoljstvo svih korisnika, zaposlenih i akcionara.